"TOEN REALISEERDE (1992) IK ME DAT COMPUTERS DEUREN KUNNEN OPENEN."

"Onderwijs is de enige weg uit armoede"

De armoede in Bolivia is een vicieuze cirkel omdat veel meisjes niet de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Bij Ayni geloven we dat onderwijs de enige weg is uit armoede. Dit zorgt namelijk voor blijvende verandering in een maatschappij. Meer gendergelijkheid en minder armoede, door de generaties heen. Daar willen we graag bij helpen.

Met helpen bedoelen wij niet het dicteren van wat, hoe en wanneer iets gedaan moet worden, maar samen werken aan een duurzame verbetering van de leefomgeving met respect voor de lokale omstandigheden, normen en waarden. Op lange termijn is dan minder noodhulp nodig, maar kan noodhulp ook gegeven worden door een grotere groep donateurs. 

Vanuit haar Boliviaanse oorsprong heeft Sylvia samen met haar vriendinnen de organisatie ontwikkeld die later bekend zou worden als Ayni.

Sylvia: "Van mijn ouders moest ik elke zomer een nieuwe vaardigheid leren. Zo gebeurde het dat ik een zomer besteedde aan computer skills ontwikkelen. Toen ik in België woonde, waren ze op zoek naar iemand met computer skills. 'Ja ik!', riep ik. Toen realiseerde ik me dat computers deuren kunnen openen. Tegenwoordig is alle kennis te vinden in computers. Het zijn hele bibliotheken. Als jonge vrouwen leren met computers te werken, biedt dat eindeloos veel mogelijkheden. Vanuit dat idee heb ik met vriendinnen Ayni opgezet."

Meer lezen over haar reis naar Nederland? Lees hier hoe Sylvia naar Nederland kwam en wanneer ze begon met Ayni

Wij willen duurzame verandering door ICT-onderwijs aan meisjes aan te bieden.

Missie

Sylvia

Onze fondsen

* indicates required

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief