Over Ayni Bolivia-Nederland

ICT-Onderwijs en Armoedebestrijding

Ayni is niet zomaar een liefdadigheidsorganisatie; wij zijn een beweging die zich al 18 jaar inzet voor educatieve vernieuwing in de Andes-regio, met een focus op Bolivia. Onze missie is om de kwaliteit van leven en toekomstperspectieven te verbeteren door middel van hoogwaardig ICT-onderwijs.In een wereld die steeds digitaler wordt, is ICT-onderwijs niet alleen wenselijk maar essentieel. Door het integreren van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in het onderwijs, bieden we niet alleen jongens maar vooral ook meisjes in de Andes-regio concrete kansen voor een betere toekomst.

Waarom ICT in Onderwijs?


Onderwijs is de sleutel tot duurzame armoedebestrijding en sociale gelijkheid. Met onze unieke aanpak en programma's zoals het Chaski-programma, verhogen we niet alleen de onderwijskwaliteit maar faciliteren we ook betere toegang tot de arbeidsmarkt.

Wat Drijft Ons?


Vanwege onze historische en persoonlijke banden kiezen we ervoor om ons specifiek te richten op Bolivia. Hier werken we aan de bevordering van ICT in het onderwijs, als een strategisch middel tegen armoede.


Focus op Bolivia


Stichting Ayni Bolivia-Nederland, ook bekend als Ayni Nederland, werd opgericht in 1999. We zijn een team van gedreven vrijwilligers die zich bezighouden met alles van fondsenwerving tot ICT-inrichting. Onze lage overheadkosten zorgen ervoor dat de meeste van onze middelen direct naar onze projecten gaan.

Onze Organisatie

onze vrijwilligers

Samen Sterk voor Onderwijs en Gelijkheid

We nodigen je uit om deel te worden van onze missie. Of je nu wilt doneren, vrijwilliger wilt worden, of op een andere manier wilt bijdragen, jouw steun maakt het verschil.

Zonder Sylvia van den Berg-Ortega zou Ayni simpelweg niet bestaan. Als mede-oprichter van Ayni Bolivia-Nederland heeft Sylvia sinds 1999 haar leven gewijd aan het creëren van onderwijskansen in Bolivia, haar geboorteland.

Van Bolivia naar Nederland
In 1994 verhuisde Sylvia van Bolivia naar Nederland. Al snel ontstond het idee om iets terug te doen voor haar moederland. In 1999 werd dit idee werkelijkheid met de oprichting van Stichting Ayni.

Een Leven Gewijd aan Ontwikkelingssamenwerking
Naast haar rol bij Ayni, is Sylvia ook actief bij Wilde Ganzen, een prominente stichting voor ontwikkelingssamenwerking. Als projectmedewerker adviseert ze over kleinschalige ontwikkelingsprojecten in diverse regio's, van Zuidoost-Azië tot Latijns-Amerika en Oost-Europa.

Balans en Samenwerking
Sylvia ziet een wereld van contrasten: de schaarste in Bolivia en de overvloed in Nederland. "Om een evenwichtige wereld te creëren, is samenwerking essentieel. Beide landen hebben veel te bieden en kunnen van elkaar leren," zegt ze.

Trots en Inspiratie
Sylvia is bijzonder trots op het lokale team in Bolivia. "Ondanks de uitdagingen en een lager salaris in vergelijking met andere NGO's, blijven ze toegewijd aan de missie van Ayni," vertelt ze. De vreugde op de gezichten van de kinderen die toegang krijgen tot onderwijs en ICT is voor haar een constante bron van inspiratie.

De Toekomst van Ayni
"We hebben al meer dan 35.000 kinderen geholpen, maar er is nog veel werk aan de winkel. Mijn droom is om dat aantal te verdubbelen naar 70.000," zegt Sylvia. Om deze droom te realiseren, volgt ze haar levensmotto: "Nee heb je, ja kun je krijgen. Het meervoud van lef is leven."

Sylvia: Het Hart en de Ziel van Ayni Bolivia-Nederland

Persoonlijke Introductie
Leeftijd: 44 jaar
Achtergrond: Geboren en getogen in Polen, woonachtig in Nederland voor meer dan 20 jaar. Afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in Engels en Communicatie.
Rol bij Ayni
Functie: Vrijwilligerscoördinator
Startdatum: Januari 2021


Motivatie om bij Ayni te Werken
Wat mij aantrekt aan Ayni is de internationale (Boliviaans-Nederlandse) focus op onderwijs voor schoolkinderen in Bolivia. In mijn rol waardeer ik vooral de samenwerking met andere vrijwilligers en het feit dat ik hun aanspreekpunt ben.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben recent begonnen bij Ayni en ben nog steeds bezig met het verkennen van het werk en de projecten in Bolivia. Mijn doel is om Ayni te helpen nog betere resultaten te behalen in het verbeteren van de opleidingsomstandigheden voor schoolkinderen in Bolivia.

Belangrijkste Prestatie van Ayni
Deze sectie is leeg en kan worden ingevuld.

Waarom Ayni Steunen?
Het steunen van Ayni betekent investeren in beter en uitgebreider onderwijs voor kinderen met beperkte toegang tot educatieve middelen. Dit leidt tot een betere start in het leven en meer kansen voor de toekomst.

Inspiratie en Idolen
Mensen die anderen helpen zonder daarvoor erkenning te vragen.

Levensmotto
"If you can't find a way, create one!"

Mooiste Plek op Aarde
Ik beschouw mezelf als zeer gelukkig om veel mooie en interessante plekken te hebben bezocht. Mijn favorieten zijn eilanden zoals IJsland, de Azoren en Paaseiland. De unieke 'eiland vibe' daar is echt bijzonder.

Toekomstdromen
Een wereldreis gecombineerd met vrijwilligerswerk om continu te blijven leren.

Ewelina: De Coördinator en het Kruispunt van Vrijwilligers bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Leeftijd: 37 jaar
Beroep: Bedrijfsmanager
Achtergrond: Gespecialiseerd in Commerciële Ingenieurswetenschappen en Administratie in internationale samenwerkingsprojecten.


Rol bij Ayni
Start: 2020
Verantwoordelijkheden: Ondersteunen van de administratieve en organisatorische processen binnen Ayni.

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn drijfveer om bij Ayni te werken komt voort uit de wens om vanuit Nederland bij te dragen aan de ontwikkeling van Bolivia en het creëren van kansen voor mensen met beperkte middelen. Mijn rol bij Ayni stelt me in staat om een brug te slaan tussen Bolivia en Nederland, vooral in de ontwikkelingssector.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Hoewel ik nog in een leerproces zit, ben ik toegewijd aan het bijdragen aan de missie van Ayni. Ik geloof dat mijn inspanningen in de toekomst zullen resulteren in significante bijdragen aan de projecten van Ayni.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni heeft bewezen dat haar missie en visie een langdurige impact hebben. De steun aan Ayni helpt kinderen en jongeren in Bolivia hun doelen te bereiken, wat essentieel is voor hun toekomst.

Levensmotto
"De waarde van tijd is veel."

Inspiratie en Bewondering
Ik bewonder niemand specifiek, maar heb veel geleerd van Daniel Martínez Cue, de voormalige directeur van het International Labour Office voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Mooiste Plek op Aarde
Salar de Uyuni in Bolivia en de Gili-eilanden in Indonesië, beide unieke en adembenemende locaties die een gevoel van een andere wereld geven.

Droom voor de Toekomst
Mijn droom is om gelijkheid voor iedereen te realiseren.

Reynaldo Luis Tito Díaz: Secretaris en Vrijwilliger bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Joris Verdel
Leeftijd: 28 jaar
Beroep: Business Analist bij bol.com
Achtergrond: Bachelor in International Studies met specialisatie in Latijns-Amerika, Master in Public Administration. Stage gelopen op de Nederlandse ambassade in Panama.


Rol bij Ayni
Functie: Bestuurslid Public Relations
Startdatum: Januari 2021
Verantwoordelijkheden: Communicatieteam, later ook netwerken en fondsenwerving

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn passie voor Latijns-Amerika en de indruk die Bolivia op mij heeft gemaakt, motiveren mij om bij te dragen aan het verkleinen van sociale verschillen in het land.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben net begonnen bij Ayni en voel me welkom in deze open groep. Mijn focus ligt op het communicatieteam en in de toekomst zal ik me ook richten op netwerken en fondsenwerving.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni zet zich in voor de jeugd in Bolivia door scholing en ICT-ontwikkeling aan te bieden. Door Ayni te steunen, kunnen we gezamenlijk zorgen voor een betere toekomst voor deze jongeren.

Inspiratie en Idolen
Mijn ouders zijn mijn idolen vanwege hun liefdevolle opvoeding en het succesvolle bedrijf dat mijn vader heeft opgezet.

Mooiste Plek op Aarde
Quilotoa, een gigantische krater in Ecuador, is voor mij de mooiste plek op aarde vanwege het overweldigende gevoel dat het geeft.

Toekomstdromen
Een uitgebreide reis door Centraal- en Zuid-Amerika, beginnend in Mexico en eindigend in Patagonië, staat hoog op mijn verlanglijst.

Joris: Passie voor Latijns-Amerika en Sociale Ontwikkeling bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Rosine Scheirs
Beroep: Docent Spaans op een middelbare school in Houten
Achtergrond: Gestudeerd in Romaanse talen en culturen en Interculturele Communicatie, 7 jaar geleden een educatieve master afgerond.

Rol bij Ayni
Functie: Nog te bepalen, waarschijnlijk betrokken bij onderwijsprojecten in Bolivia

Motivatie om bij Ayni te Werken
Onderwijs in Zuid-Amerika en ontwikkelingssamenwerking zijn grote interesses van mij, en ik wil daar graag meer in betekenen.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben onder de indruk van de veelzijdige onderwijsprojecten van Ayni en het feit dat de stichting al zoveel jaar bestaat en veel successen heeft geboekt. Ayni komt op mij over als een professionele organisatie.

Levensmotto
"No llores porque se acabó, sonríe porque sucedió." (Quote van Gabriel García Márquez)

Mooiste Plek op Aarde
Elke plek waar ik ben geweest heeft iets bijzonders, van het Caribische eiland Providencia in Colombia tot de bergen in Nepal en een dorpje in Malawi.

Toekomstdromen
Mijn droom is om onderwijsprojecten op te zetten en te managen in Zuid-Amerika, en daarvoor betaald te krijgen.

Rosine: Onderwijs en Interculturele Communicatie bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Djimme van Etten
Leeftijd: 25 jaar
Beroep: Arts op de corona-afdeling in Amersfoort
Rol bij Ayni
Functie: Hoofd Communicatie
Startdatum: Januari 2021

Motivatie om bij Ayni te Werken
Ik zocht een plek waar ik in een gezellig team kon werken en tegelijkertijd een bijdrage kon leveren. De boodschap van Ayni sprak me enorm aan. Ik geloof in gelijkwaardige samenwerking als de sleutel tot succes.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben pas kort bij Ayni, maar ik ervaar nu al een warme en gemotiveerde groep mensen. Ik leer ook steeds meer over het leven in Bolivia, wat ik erg waardeer.

Belangrijkste Prestatie van Ayni
Als arts raakte het mij diep dat Ayni tijdens de eerste piek van de coronapandemie 3D-geprinte beschermende maskers voor artsen in Bolivia heeft verzorgd. Dit project combineerde onderwijs, ICT en gezondheid, en daar ben ik erg trots op.

Waarom Ayni Steunen?
De projecten van Ayni hebben een levensveranderende impact op mensen in Bolivia. De kennis en vaardigheden die ze opdoen, zullen hen hun hele leven bijblijven.

Inspiratie en Levensmotto
Mijn levensmotto is "Vertrouw op jezelf". Zelfvertrouwen en zelfliefde zijn cruciaal, vooral in moeilijke tijden.

Mooiste Plek op Aarde
Jaren geleden bezocht ik Rome, een stad die aanvoelt als een gigantisch openluchtmuseum. De ervaring heeft een blijvende indruk op me gemaakt, en ik hoop er ooit terug te keren.

Djimme: Hoofd Communicatie en Hart voor Gezondheid bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Jose Hoyos
Leeftijd: 43 jaar
Beroep: Business Intelligence Consultant
Achtergrond: Geboren in Oruro, Bolivia, en woonachtig in Alkmaar, Nederland. Gespecialiseerd in ICT en Business.

Rol bij Ayni
Functie: Webmaster
Startdatum: November 2022
Verantwoordelijkheden: Beheer en optimalisatie van de website en IT-omgeving van Ayni

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn Boliviaanse achtergrond en de focus van Ayni op onderwijs-ICT-projecten in Bolivia zijn de belangrijkste drijfveren. Ik geloof dat onderwijs de sleutel is om wereldwijde armoede te bestrijden.

Waarom Ayni Steunen?
Ondersteun organisaties zoals Ayni die zich richten op onderwijs als middel om armoede op de lange termijn te bestrijden.

Levensmotto
"This is your life. Do what you love, and do it often. If you don't like something, change it. If you don't like your job, quit! Life is short, travel often, and share your passion." - Holstee Manifesto

Inspiratie en Bewondering
Ik kijk op naar de Gates Foundation voor hun impactvolle werk, ondanks de kritiek die ze hebben ontvangen.

Mooiste Plek op Aarde
Port-Elizabeth en Kaapstad in Zuid-Afrika zijn bijzonder vanwege hun natuurlijke schoonheid en de mensen, ondanks de zichtbare armoede.


Jose: Webmaster en ICT-Guru bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Fleur Savelkoel
Leeftijd: 25 jaar
Contact: Niet gespecificeerd (voor privacyredenen)
Beroep: Junior Projectleider in het Business Intelligence team bij ROM Utrecht Region
Achtergrond: Werkzaam aan een project rondom Digitale Transformatie

Rol bij Ayni
Functie: Communicatie, met focus op webredactie, social media en nieuwsbrieven
Startdatum: December 2020
Verantwoordelijkheden: Naamsbekendheid vergroten en mensen beter informeren over Ayni

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn interesse in het communicatievak en mijn werk rondom digitale transformatie sluiten goed aan bij de missie van Ayni. Daarnaast ben ik enthousiast over de Spaanse taal en cultuur.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben onder de indruk van het werk dat Ayni doet om kinderen in Bolivia toegang te geven tot digitale vaardigheden. Dit is cruciaal voor hun toekomstige carrièrekansen.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni biedt kinderen in Bolivia de kans om zich digitaal te ontwikkelen, wat niet vanzelfsprekend is in veel delen van de wereld. Door Ayni te steunen, kunnen we levens positief veranderen.

Levensmotto
"Werk hard, maar geniet nog veel harder!" 😊

Mooiste Plek op Aarde
Namibië, met name de avonden onder een heldere sterrenhemel terwijl je de geluiden van wilde dieren op de achtergrond hoort.

Toekomstdromen
Een reis naar Zuid-Amerika, inclusief een bezoek aan Bolivia.

Fleur: Digitale Transformatie en Communicatie bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Niklaas van de Bunt
Leeftijd: 50jaar
Beroep: Account Executive bij Microsoft
Achtergrond: Afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam en executive MBA van IE Madrid.

Rol bij Ayni
Functie: Verantwoordelijk voor de organisatie van projecten, fondsenwerving en het digitale veiligheidsbeleid.
Startdatum: December 2023
Verantwoordelijkheden: Bevorderen van de algehele organisatie van projecten, het werven van fondsen voor projecten en de stichting, en bijdragen aan het digitale veiligheidsbeleid.

Motivatie om bij Ayni te Werken
Een passie voor vrijwilligerswerk, met een focus op wereldhonger en onderwijskansen. Ayni's inzet voor technologische vooruitgang in onderwijs sluit nauw aan bij mijn doelen. Specifieke interesse in het schaalbaar maken van projecten en het waarborgen van de continuïteit van de stichting.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni biedt essentiële onderwijskansen en bevordert technologische vaardigheden, cruciaal in de hedendaagse digitale wereld. Steun aan Ayni betekent het bieden van kansen aan achtergestelde kinderen.

Levensmotto
"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd."

Inspiratie en Bewondering
Mijn ouders, familie en vrienden, vanwege hun liefdevolle opvoeding en ondersteuning.

Mooiste Plek op Aarde
Sanibel Island, Florida. De combinatie van het klimaat en de azuurblauwe Golf van Mexico brengt prachtige herinneringen met mijn gezin.

Toekomstdromen
Bijdragen aan oplossingen voor wereldvrede, klimaatverandering, wereldhonger en de opleidingskloof. Ambitie om de doelstellingen van Ayni verder uit te bouwen en een impactvolle reis door Centraal- en Zuid-Amerika te maken.

Niklaas: Toewijding aan Technologie en Onderwijs bij Ayni

Zonder Sylvia van den Berg-Ortega zou Ayni simpelweg niet bestaan. Als mede-oprichter van Ayni Bolivia-Nederland heeft Sylvia sinds 1999 haar leven gewijd aan het creëren van onderwijskansen in Bolivia, haar geboorteland.

Van Bolivia naar Nederland
In 1994 verhuisde Sylvia van Bolivia naar Nederland. Al snel ontstond het idee om iets terug te doen voor haar moederland. In 1999 werd dit idee werkelijkheid met de oprichting van Stichting Ayni.

Een Leven Gewijd aan Ontwikkelingssamenwerking
Naast haar rol bij Ayni, is Sylvia ook actief bij Wilde Ganzen, een prominente stichting voor ontwikkelingssamenwerking. Als projectmedewerker adviseert ze over kleinschalige ontwikkelingsprojecten in diverse regio's, van Zuidoost-Azië tot Latijns-Amerika en Oost-Europa.

Balans en Samenwerking
Sylvia ziet een wereld van contrasten: de schaarste in Bolivia en de overvloed in Nederland. "Om een evenwichtige wereld te creëren, is samenwerking essentieel. Beide landen hebben veel te bieden en kunnen van elkaar leren," zegt ze.

Trots en Inspiratie
Sylvia is bijzonder trots op het lokale team in Bolivia. "Ondanks de uitdagingen en een lager salaris in vergelijking met andere NGO's, blijven ze toegewijd aan de missie van Ayni," vertelt ze. De vreugde op de gezichten van de kinderen die toegang krijgen tot onderwijs en ICT is voor haar een constante bron van inspiratie.

De Toekomst van Ayni
"We hebben al meer dan 35.000 kinderen geholpen, maar er is nog veel werk aan de winkel. Mijn droom is om dat aantal te verdubbelen naar 70.000," zegt Sylvia. Om deze droom te realiseren, volgt ze haar levensmotto: "Nee heb je, ja kun je krijgen. Het meervoud van lef is leven."

Sylvia: Het Hart en de Ziel van Ayni Bolivia-Nederland

Persoonlijke Introductie
Leeftijd: 44 jaar
Achtergrond: Geboren en getogen in Polen, woonachtig in Nederland voor meer dan 20 jaar. Afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in Engels en Communicatie.
Rol bij Ayni
Functie: Vrijwilligerscoördinator
Startdatum: Januari 2021


Motivatie om bij Ayni te Werken
Wat mij aantrekt aan Ayni is de internationale (Boliviaans-Nederlandse) focus op onderwijs voor schoolkinderen in Bolivia. In mijn rol waardeer ik vooral de samenwerking met andere vrijwilligers en het feit dat ik hun aanspreekpunt ben.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben recent begonnen bij Ayni en ben nog steeds bezig met het verkennen van het werk en de projecten in Bolivia. Mijn doel is om Ayni te helpen nog betere resultaten te behalen in het verbeteren van de opleidingsomstandigheden voor schoolkinderen in Bolivia.

Belangrijkste Prestatie van Ayni
Deze sectie is leeg en kan worden ingevuld.

Waarom Ayni Steunen?
Het steunen van Ayni betekent investeren in beter en uitgebreider onderwijs voor kinderen met beperkte toegang tot educatieve middelen. Dit leidt tot een betere start in het leven en meer kansen voor de toekomst.

Inspiratie en Idolen
Mensen die anderen helpen zonder daarvoor erkenning te vragen.

Levensmotto
"If you can't find a way, create one!"

Mooiste Plek op Aarde
Ik beschouw mezelf als zeer gelukkig om veel mooie en interessante plekken te hebben bezocht. Mijn favorieten zijn eilanden zoals IJsland, de Azoren en Paaseiland. De unieke 'eiland vibe' daar is echt bijzonder.

Toekomstdromen
Een wereldreis gecombineerd met vrijwilligerswerk om continu te blijven leren.

Ewelina: De Coördinator en het Kruispunt van Vrijwilligers bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Leeftijd: 37 jaar
Beroep: Bedrijfsmanager
Achtergrond: Gespecialiseerd in Commerciële Ingenieurswetenschappen en Administratie in internationale samenwerkingsprojecten.


Rol bij Ayni
Start: 2020
Verantwoordelijkheden: Ondersteunen van de administratieve en organisatorische processen binnen Ayni.

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn drijfveer om bij Ayni te werken komt voort uit de wens om vanuit Nederland bij te dragen aan de ontwikkeling van Bolivia en het creëren van kansen voor mensen met beperkte middelen. Mijn rol bij Ayni stelt me in staat om een brug te slaan tussen Bolivia en Nederland, vooral in de ontwikkelingssector.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Hoewel ik nog in een leerproces zit, ben ik toegewijd aan het bijdragen aan de missie van Ayni. Ik geloof dat mijn inspanningen in de toekomst zullen resulteren in significante bijdragen aan de projecten van Ayni.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni heeft bewezen dat haar missie en visie een langdurige impact hebben. De steun aan Ayni helpt kinderen en jongeren in Bolivia hun doelen te bereiken, wat essentieel is voor hun toekomst.

Levensmotto
"De waarde van tijd is veel."

Inspiratie en Bewondering
Ik bewonder niemand specifiek, maar heb veel geleerd van Daniel Martínez Cue, de voormalige directeur van het International Labour Office voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Mooiste Plek op Aarde
Salar de Uyuni in Bolivia en de Gili-eilanden in Indonesië, beide unieke en adembenemende locaties die een gevoel van een andere wereld geven.

Droom voor de Toekomst
Mijn droom is om gelijkheid voor iedereen te realiseren.

Reynaldo Luis Tito Díaz: Secretaris en Vrijwilliger bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Djimme van Etten
Leeftijd: 25 jaar
Beroep: Arts op de corona-afdeling in Amersfoort
Rol bij Ayni
Functie: Hoofd Communicatie
Startdatum: Januari 2021

Motivatie om bij Ayni te Werken
Ik zocht een plek waar ik in een gezellig team kon werken en tegelijkertijd een bijdrage kon leveren. De boodschap van Ayni sprak me enorm aan. Ik geloof in gelijkwaardige samenwerking als de sleutel tot succes.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben pas kort bij Ayni, maar ik ervaar nu al een warme en gemotiveerde groep mensen. Ik leer ook steeds meer over het leven in Bolivia, wat ik erg waardeer.

Belangrijkste Prestatie van Ayni
Als arts raakte het mij diep dat Ayni tijdens de eerste piek van de coronapandemie 3D-geprinte beschermende maskers voor artsen in Bolivia heeft verzorgd. Dit project combineerde onderwijs, ICT en gezondheid, en daar ben ik erg trots op.

Waarom Ayni Steunen?
De projecten van Ayni hebben een levensveranderende impact op mensen in Bolivia. De kennis en vaardigheden die ze opdoen, zullen hen hun hele leven bijblijven.

Inspiratie en Levensmotto
Mijn levensmotto is "Vertrouw op jezelf". Zelfvertrouwen en zelfliefde zijn cruciaal, vooral in moeilijke tijden.

Mooiste Plek op Aarde
Jaren geleden bezocht ik Rome, een stad die aanvoelt als een gigantisch openluchtmuseum. De ervaring heeft een blijvende indruk op me gemaakt, en ik hoop er ooit terug te keren.

Djimme: Hoofd Communicatie en Hart voor Gezondheid bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Rosine Scheirs
Beroep: Docent Spaans op een middelbare school in Houten
Achtergrond: Gestudeerd in Romaanse talen en culturen en Interculturele Communicatie, 7 jaar geleden een educatieve master afgerond.

Rol bij Ayni
Functie: Nog te bepalen, waarschijnlijk betrokken bij onderwijsprojecten in Bolivia

Motivatie om bij Ayni te Werken
Onderwijs in Zuid-Amerika en ontwikkelingssamenwerking zijn grote interesses van mij, en ik wil daar graag meer in betekenen.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben onder de indruk van de veelzijdige onderwijsprojecten van Ayni en het feit dat de stichting al zoveel jaar bestaat en veel successen heeft geboekt. Ayni komt op mij over als een professionele organisatie.

Levensmotto
"No llores porque se acabó, sonríe porque sucedió." (Quote van Gabriel García Márquez)

Mooiste Plek op Aarde
Elke plek waar ik ben geweest heeft iets bijzonders, van het Caribische eiland Providencia in Colombia tot de bergen in Nepal en een dorpje in Malawi.

Toekomstdromen
Mijn droom is om onderwijsprojecten op te zetten en te managen in Zuid-Amerika, en daarvoor betaald te krijgen.

Rosine: Onderwijs en Interculturele Communicatie bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Joris Verdel
Leeftijd: 28 jaar
Beroep: Business Analist bij bol.com
Achtergrond: Bachelor in International Studies met specialisatie in Latijns-Amerika, Master in Public Administration. Stage gelopen op de Nederlandse ambassade in Panama.


Rol bij Ayni
Functie: Bestuurslid Public Relations
Startdatum: Januari 2021
Verantwoordelijkheden: Communicatieteam, later ook netwerken en fondsenwerving

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn passie voor Latijns-Amerika en de indruk die Bolivia op mij heeft gemaakt, motiveren mij om bij te dragen aan het verkleinen van sociale verschillen in het land.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben net begonnen bij Ayni en voel me welkom in deze open groep. Mijn focus ligt op het communicatieteam en in de toekomst zal ik me ook richten op netwerken en fondsenwerving.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni zet zich in voor de jeugd in Bolivia door scholing en ICT-ontwikkeling aan te bieden. Door Ayni te steunen, kunnen we gezamenlijk zorgen voor een betere toekomst voor deze jongeren.

Inspiratie en Idolen
Mijn ouders zijn mijn idolen vanwege hun liefdevolle opvoeding en het succesvolle bedrijf dat mijn vader heeft opgezet.

Mooiste Plek op Aarde
Quilotoa, een gigantische krater in Ecuador, is voor mij de mooiste plek op aarde vanwege het overweldigende gevoel dat het geeft.

Toekomstdromen
Een uitgebreide reis door Centraal- en Zuid-Amerika, beginnend in Mexico en eindigend in Patagonië, staat hoog op mijn verlanglijst.

Joris: Passie voor Latijns-Amerika en Sociale Ontwikkeling bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Fleur Savelkoel
Leeftijd: 25 jaar
Contact: Niet gespecificeerd (voor privacyredenen)
Beroep: Junior Projectleider in het Business Intelligence team bij ROM Utrecht Region
Achtergrond: Werkzaam aan een project rondom Digitale Transformatie

Rol bij Ayni
Functie: Communicatie, met focus op webredactie, social media en nieuwsbrieven
Startdatum: December 2020
Verantwoordelijkheden: Naamsbekendheid vergroten en mensen beter informeren over Ayni

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn interesse in het communicatievak en mijn werk rondom digitale transformatie sluiten goed aan bij de missie van Ayni. Daarnaast ben ik enthousiast over de Spaanse taal en cultuur.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben onder de indruk van het werk dat Ayni doet om kinderen in Bolivia toegang te geven tot digitale vaardigheden. Dit is cruciaal voor hun toekomstige carrièrekansen.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni biedt kinderen in Bolivia de kans om zich digitaal te ontwikkelen, wat niet vanzelfsprekend is in veel delen van de wereld. Door Ayni te steunen, kunnen we levens positief veranderen.

Levensmotto
"Werk hard, maar geniet nog veel harder!" 😊

Mooiste Plek op Aarde
Namibië, met name de avonden onder een heldere sterrenhemel terwijl je de geluiden van wilde dieren op de achtergrond hoort.

Toekomstdromen
Een reis naar Zuid-Amerika, inclusief een bezoek aan Bolivia.

Fleur: Digitale Transformatie en Communicatie bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Jose Hoyos
Leeftijd: 43 jaar
Beroep: Business Intelligence Consultant
Achtergrond: Geboren in Oruro, Bolivia, en woonachtig in Alkmaar, Nederland. Gespecialiseerd in ICT en Business.

Rol bij Ayni
Functie: Webmaster
Startdatum: November 2022
Verantwoordelijkheden: Beheer en optimalisatie van de website en IT-omgeving van Ayni

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn Boliviaanse achtergrond en de focus van Ayni op onderwijs-ICT-projecten in Bolivia zijn de belangrijkste drijfveren. Ik geloof dat onderwijs de sleutel is om wereldwijde armoede te bestrijden.

Waarom Ayni Steunen?
Ondersteun organisaties zoals Ayni die zich richten op onderwijs als middel om armoede op de lange termijn te bestrijden.

Levensmotto
"This is your life. Do what you love, and do it often. If you don't like something, change it. If you don't like your job, quit! Life is short, travel often, and share your passion." - Holstee Manifesto

Inspiratie en Bewondering
Ik kijk op naar de Gates Foundation voor hun impactvolle werk, ondanks de kritiek die ze hebben ontvangen.

Mooiste Plek op Aarde
Port-Elizabeth en Kaapstad in Zuid-Afrika zijn bijzonder vanwege hun natuurlijke schoonheid en de mensen, ondanks de zichtbare armoede.


Jose: Webmaster en ICT-Guru bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Joris Verdel
Leeftijd: 28 jaar
Beroep: Business Analist bij bol.com
Achtergrond: Bachelor in International Studies met specialisatie in Latijns-Amerika, Master in Public Administration. Stage gelopen op de Nederlandse ambassade in Panama.


Rol bij Ayni
Functie: Bestuurslid Public Relations
Startdatum: Januari 2021
Verantwoordelijkheden: Communicatieteam, later ook netwerken en fondsenwerving

Motivatie om bij Ayni te Werken
Mijn passie voor Latijns-Amerika en de indruk die Bolivia op mij heeft gemaakt, motiveren mij om bij te dragen aan het verkleinen van sociale verschillen in het land.

Ervaring en Ambities bij Ayni
Ik ben net begonnen bij Ayni en voel me welkom in deze open groep. Mijn focus ligt op het communicatieteam en in de toekomst zal ik me ook richten op netwerken en fondsenwerving.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni zet zich in voor de jeugd in Bolivia door scholing en ICT-ontwikkeling aan te bieden. Door Ayni te steunen, kunnen we gezamenlijk zorgen voor een betere toekomst voor deze jongeren.

Inspiratie en Idolen
Mijn ouders zijn mijn idolen vanwege hun liefdevolle opvoeding en het succesvolle bedrijf dat mijn vader heeft opgezet.

Mooiste Plek op Aarde
Quilotoa, een gigantische krater in Ecuador, is voor mij de mooiste plek op aarde vanwege het overweldigende gevoel dat het geeft.

Toekomstdromen
Een uitgebreide reis door Centraal- en Zuid-Amerika, beginnend in Mexico en eindigend in Patagonië, staat hoog op mijn verlanglijst.

Floris: Passie voor Latijns-Amerika en Sociale Ontwikkeling bij Ayni

Persoonlijke Introductie
Naam: Niklaas van de Bunt
Leeftijd: 50jaar
Beroep: Account Executive bij Microsoft
Achtergrond: Afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam en executive MBA van IE Madrid.

Rol bij Ayni
Functie: Verantwoordelijk voor de organisatie van projecten, fondsenwerving en het digitale veiligheidsbeleid.
Startdatum: December 2023
Verantwoordelijkheden: Bevorderen van de algehele organisatie van projecten, het werven van fondsen voor projecten en de stichting, en bijdragen aan het digitale veiligheidsbeleid.

Motivatie om bij Ayni te Werken
Een passie voor vrijwilligerswerk, met een focus op wereldhonger en onderwijskansen. Ayni's inzet voor technologische vooruitgang in onderwijs sluit nauw aan bij mijn doelen. Specifieke interesse in het schaalbaar maken van projecten en het waarborgen van de continuïteit van de stichting.

Waarom Ayni Steunen?
Ayni biedt essentiële onderwijskansen en bevordert technologische vaardigheden, cruciaal in de hedendaagse digitale wereld. Steun aan Ayni betekent het bieden van kansen aan achtergestelde kinderen.

Levensmotto
"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd."

Inspiratie en Bewondering
Mijn ouders, familie en vrienden, vanwege hun liefdevolle opvoeding en ondersteuning.

Mooiste Plek op Aarde
Sanibel Island, Florida. De combinatie van het klimaat en de azuurblauwe Golf van Mexico brengt prachtige herinneringen met mijn gezin.

Toekomstdromen
Bijdragen aan oplossingen voor wereldvrede, klimaatverandering, wereldhonger en de opleidingskloof. Ambitie om de doelstellingen van Ayni verder uit te bouwen en een impactvolle reis door Centraal- en Zuid-Amerika te maken.

Niklaas: Toewijding aan Technologie en Onderwijs bij Ayni

* indicates required

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief